lørdag den 3. marts 2012

De første spadestik

Med byggetilladelsen fulgte et laaaangt byggemøde hos Skovbo i Vejle. Her skulle vi beslutte os for de sidste detaljer og få indsigt i tidsplanen.

Og det var lidt af en overraskelse med tidsplanen. Ifølge vores kontrakt skulle de være færdige sidst i juli, men i tidsplanen var overrækkelse af nøgler sat til d. 21 juni. Det må siges at være en velvalgt dag, da det er vores bryllupsdag (værsgo skat, jeg har en lille gave i dagens anledning).

Så det startede godt og optimistisk. Vi var blevet advaret om tilvalgsfælden. Flere bygherrer vi har snakket med har i den forbindelse pludselig fået sig et hus, der blev flere hundredetusinde dyrere. Det blev heldigvis ikke tilfældet for os. Vi tilvalgte dog zinktagrender og lydlofte, så der bliver en god akustik i køkken-alrum, og så havde vi allerede valgt plankegulve i eg i underetagen. Men ellers var vi godt tilfredse med de "forvalg" som Skovbo havde lavet. De er generelt af god kvalitet.

Med åh Gud, hvad man ikke skal have holdninger til i forbindelse med sådan et husbyggeri. Hvordan skal dørhåndtaget svaje, hvor høje skal panelerne være i badeværelset, hvor brede skal fugerne være mellem fliserne. osv. osv. Nogle af beslutningerne fik vi lov at vende tilbage med. Ellers var vi ALDRIG blevet færdige. Vi skulle jo lige nå at danne os meninger om ting vi slet ikke vidste man skulle ha en mening om.
En stor dag i vores byggeproces som forløb fornøjeligt i en uformel stemning.

Efter byggemødet gik det stærkt. Allerede en uge efter (i mandags) gik de i jorden, gravede ud og lagde sand i:















Ved samme lejlighed fik vi Børge til at læsse en kæmpe trærod, som vi ikke kune rokke, over i traileren...








Landmåler sætter huset af:







Geoteknikeren tjekker komprimeringen:






Fundamentrander er gravet og fundamentet bliver støbt (torsdag):













Ingen kommentarer:

Send en kommentar